Cesto:
- 500g prelisovaných uvarených zemiakov
- 200g masla
- 200g práškového cukru
- 2 vajcia
- 550g hladkej múky
- soľ
- nastrúhaná citrónová kôra
- 1 kypriaci prášok do pečiva
Plnka:
- 150 ml mlieka
- 100g práškového cukru
- 1 škoricový cukor
- 1 vanilkový cukor
- citrónová kôra
- 350g mletého maku
- 50g slivkového lekváru
- 1 vajce na potretie
Prelisované zemiaky , maslo, cukor, vajcia, múku premiešanú s práškom do pečiva, soľou a citrónovou kôrou spracujeme na cesto. Cesto rozdelíme na tri časti a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát 40×30 cm. Každý plát potrieme tretinou makovej plnky a z dlhších strán do stredu stočíme. Potom pomocou mokrého noža rozkrájame na 5 cm široké kúsky. Preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút pri teplote 180 stupňov.
Plnka: Mlieko zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, škoricovým cukrom, citrónovou kôrou a necháme zovrieť. Odložíme z ohňa, pridáme pomletý mak a slivkový lekvár, dobre premiešame a necháme vychladnúť.