Cesto:

  • 500g prelisovaných uvarených zemiakov
  • 200g masla
  • 200g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 550g hladkej múky
  • soľ
  • nastrúhaná citrónová kôra
  • 1 kypriaci prášok do pečiva

Plnka:

  • 150 ml mlieka
  • 100g práškového cukru
  • 1 škoricový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • 350g mletého maku
  • 50g slivkového lekváru
  • 1 vajce na potretie

Prelisované zemiaky , maslo, cukor, vajcia, múku premiešanú s práškom do pečiva, soľou a citrónovou kôrou spracujeme na cesto. Cesto rozdelíme na tri časti a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát 40×30 cm. Každý plát potrieme tretinou makovej plnky a z dlhších strán do stredu stočíme. Potom pomocou mokrého noža rozkrájame na 5 cm široké kúsky. Preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút pri teplote 180 stupňov.

Plnka: Mlieko zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, škoricovým cukrom, citrónovou kôrou a necháme zovrieť. Odložíme z ohňa, pridáme pomletý mak  a slivkový lekvár, dobre premiešame  a necháme vychladnúť.