- 400g bravčovej panenky
- 2 lyžice kari pasty
- 1 malý hustý biely jogurt
- 3 lyžice hladkej múky
- 3 hrste pražených nesolených arašidov
- Morská soľ
- Olej rastlinný na vyprážanie
Na uhorkovú salsu:
- 1 šalátová uhorka
- 1 čerstvá čili paprička
- 1 limeta
- 1 lyžica cukru
- Soľ
- Čerstvý koriander ( nemusí byť)
Mäso nakrájame na pravidelné kocky cca 2×2 cm. V mise zmiešame jogurt s kari pastou a premiešame s nakrájaným mäsom. Necháme cez noc marinovať v chlade. Hodinu pred prípravou vyberieme s chladničky. Drevené špízy namočíme na 30 minút do vody. Na každý špíz napichneme 3 kúsky mäsa . Arašidy, hladkú múku a soľ rozmixujeme na hrubo ( nie na pastu!) , ideálne v mixéry na niekoľko pulzov. V pripravenej zmesi obalíme špízy a pritlačíme. V panvici rozohrejeme olej a špízy opekáme cca 2 minúty z každej strany do zlatista. Uhorku umyjeme , zbavíme semien a nakrájame na drobné kocky. Čili papričku zbavíme semien a nakrájame nadrobno. Limetu odšťavíme a zmiešame s cukrom a soľou podľa chuti, všetko spolu dobre premiešame a necháme dobre vychladiť. Na špízy môžeme použiť aj kuracie alebo jahňacie mäso.