• 400g bravčovej panenky 
  • 2 lyžice kari pasty
  • 1 malý hustý biely jogurt
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 3 hrste pražených nesolených arašidov
  • Morská soľ
  • Olej rastlinný  na vyprážanie

Na uhorkovú salsu:

  • 1 šalátová uhorka
  • 1 čerstvá čili paprička
  • 1 limeta
  • 1 lyžica cukru
  • Soľ
  • Čerstvý koriander ( nemusí byť)

Mäso nakrájame na pravidelné kocky cca 2×2 cm. V mise zmiešame jogurt s kari pastou a premiešame s nakrájaným mäsom. Necháme cez noc marinovať v chlade. Hodinu pred prípravou vyberieme s chladničky. Drevené špízy namočíme na 30 minút do vody. Na každý špíz napichneme 3 kúsky mäsa . Arašidy, hladkú múku a soľ rozmixujeme na hrubo ( nie na pastu!) , ideálne v mixéry na niekoľko pulzov. V pripravenej zmesi obalíme špízy a pritlačíme. V panvici rozohrejeme olej a špízy opekáme cca 2 minúty z každej strany do zlatista. Uhorku umyjeme , zbavíme semien a nakrájame na drobné kocky. Čili papričku zbavíme semien a nakrájame nadrobno. Limetu odšťavíme a zmiešame s cukrom a soľou podľa chuti, všetko spolu dobre premiešame a necháme dobre vychladiť. Na špízy môžeme použiť aj kuracie alebo jahňacie mäso.