- 600g čerstvého lososa ( filet)
- olivový olej
- 3 strúčiky cesnaku
- 2-3 väčšie červené cibule
- 100g hnedého cukru
- 4 dcl sójovej omáčky
- 1-2 dcl rybacej omáčky
- jarná cibuľka
- 2 čerstvé dlhé čili papričky
- čerstvý koriander
- šťava z 1 limety
Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky a sprudka opečieme na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja. Opekáme len veľmi krátko asi 1 minútu. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, červenú cibuľu na plátky (polmesiačiky).
Lososa vyberieme ( vo vnútri musí byť rúžový) na veľkú misu. Do výpeku dáme cibuľu a cesnak a asi 1 minútu restujeme. Pridáme hnedý cukor, sójovú omáčku, rybiu omáčku a necháme variť až získame hustú sirupovitú konzistenciu. Na rezančeky nakrájame jarnú cibuľku, čili papričky a nahrubo koriander. Lososa vložíme do omáčky, prehrejeme, aby sa obalil sirupom a ochutíme limetovou šťavou.
Lososa vložíme na misu, prelejeme sirupovou šťavou a posypeme cibuľkou, čili papričkami a natrhaným koriandrom.