• 500 g mletého rybieho mäsa ( kapor, sumec…)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • muškátový orech nastrúhaný
  • 2 staršie pečivá 80g
  • 60g očistenej cibule
  • 10g nasekanej petržlenovej vňate
  • 50g  póru
  • hladká múka podľa potreby
  • 1-2 vajcia

Na omáčku:

  • 400 g drvených paradajok
  • olivového oleja
  • 2 cibule  
  • 10g očisteného cesnaku
  • sušeného pamajoránu – oregana
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • cukor podľa chuti 

Do mysy dáme mleté mäso z ryby, najemno nakrájaný pór, soľ , koreniny , namočené pečivo, nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, vajcia a vypracujeme hustú zmes. Hladkú múku prisypeme podľa potreby.

Omáčka: Na rozohriatom oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu a pridáme drvené paradajky. Krátko povaríme na miernom ohni. Omáčku posolíme, okoreníme, pridáme oregano, prelisovaný cesnak a prípadne pridáme štipku cukru.

Z rybacej hmoty vypracujeme malé guľky a dáme variť do omáčky asi na 10 minút. Hotové jedlo posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a koriandrom.