• 600g čerstvého lososa ( filet)
  • olivový olej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 väčšie červené cibule
  • 100g hnedého cukru
  • 4 dcl sójovej omáčky
  • 1-2 dcl rybacej omáčky
  • jarná cibuľka
  • 2 čerstvé dlhé čili papričky
  • čerstvý koriander
  • šťava z 1 limety

Filet  z lososa rozkrájame na väčšie kúsky a sprudka opečieme na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja. Opekáme len veľmi krátko asi 1 minútu. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, červenú cibuľu na plátky (polmesiačiky).

Lososa vyberieme ( vo vnútri musí byť rúžový) na veľkú misu. Do výpeku dáme cibuľu a cesnak a asi  1 minútu restujeme. Pridáme hnedý cukor, sójovú omáčku, rybiu omáčku a necháme variť až získame hustú sirupovitú konzistenciu. Na rezančeky nakrájame jarnú cibuľku, čili papričky a nahrubo koriander. Lososa vložíme do omáčky, prehrejeme, aby sa obalil sirupom a ochutíme limetovou šťavou.

Lososa vložíme na misu, prelejeme sirupovou šťavou a posypeme cibuľkou, čili papričkami a natrhaným koriandrom.