• 4 filety z kapra bez kostí
  • 100g hladkej múky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • vajce
  • soľ
  • olej na vyprážanie
  • 150ml ľadovo vychladenej perlivej vody
  • 1 menší pórik
  • 2 mrkvy
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • kúsok zeleru
  • 2 cm zázvoru
  • 1 citrónová tráva
  • 1 limeta na šťavu
  • sójová omáčka podľa chuti
  • 2-3 lyžice sezamového oleja
  • štipka cukru

Kúsky kapra obalíme v hladkej múke. Na tempuru zmiešame múku, škrob, soľ, vajcia a studenú perlivú vodu. Zmes zľahka premiešame, ale nešľaháme! Drobné hrudky nevadia. V kastróliku rozohrejeme olej. Pomúčené ryby obalíme v cestíčku a vložíme do rozpáleného oleja. Mali by sa potopiť a následne vyplávať na hladinu. Vyprážame do zlatista. Citrónovú trávu obrátenou stranou noža rozdrvíme. V kastróliku rozohrejeme sezamový olej pridáme všetku zeleninu nakrájanú na julienne (tenké rezančeky) a krátko restujeme. Pridáme citrónovú trávu, nasekaný zázvor, sójovú omáčku, limetovú šťavu a štipku cukru. Podávame k tempure.