- 500g chladenej tresky ( kapra alebo obľúbenej ryby )
- Soľ
- 150g hladkej múky
- 2-3 vajcia
- 40 -50ml piva
- 250g bieleho toastového chleba
- (alebo panko strúhanka)
- 1 bio-citrón
- 120g masla ( najlepšie prepusteného)
Citrón najemno nastrúhame. Z toastového chleba odkrojíme okraje a v mixéri rozmixujeme na strúhanku a zmiešame s citrónovou kôrou. Rybu nakrájame na porcie, osušíme, osolíme a obalíme v múke, rozšľahaných vajíčkach s pivom a obalíme v ochutenej strúhanke. Zbytočne netlačíme a brebytočnú strúhanku oklepeme. Trojobal tak ostane nadýchaný. Pozor rybu v strúhanke obaľujeme tesne pred prípravou, aby nezvlhla strúhanka! Porcie položíme na papier na pečenie. Rúru necháme rozohriať na 200°C a najskôr vložíme rozpáliť samotný plech. Rybu potrieme rozpusteným maslom a preložíme s papierom na rozpálený plech. Pečieme 6 -10 minút podľa veľkosti porcií. Akonáhle povrch zozlatne, rybu otočíme a opäť potrieme maslom a dopečieme. Podávame so zemiakovým šalátom.