• 500g chladenej tresky ( kapra alebo obľúbenej ryby )
  • Soľ
  • 150g hladkej múky
  • 2-3 vajcia
  • 40 -50ml piva
  • 250g bieleho toastového chleba
  • (alebo panko strúhanka)
  • 1 bio-citrón
  • 120g masla ( najlepšie prepusteného)

Citrón najemno nastrúhame. Z toastového chleba odkrojíme okraje a v mixéri rozmixujeme na strúhanku a zmiešame s citrónovou kôrou. Rybu nakrájame na porcie, osušíme, osolíme a obalíme v múke, rozšľahaných vajíčkach s pivom  a obalíme v ochutenej strúhanke. Zbytočne netlačíme a brebytočnú strúhanku oklepeme. Trojobal tak ostane nadýchaný. Pozor rybu v strúhanke obaľujeme tesne pred prípravou, aby nezvlhla strúhanka! Porcie položíme na papier na pečenie. Rúru necháme rozohriať na 200°C a najskôr vložíme rozpáliť samotný plech. Rybu potrieme rozpusteným maslom a preložíme s papierom na rozpálený plech.  Pečieme 6 -10 minút podľa veľkosti porcií. Akonáhle povrch zozlatne, rybu otočíme a opäť potrieme maslom a dopečieme. Podávame so zemiakovým šalátom.