• 700g husacích vnútorností (250g žalúdkov, 250g sŕdc a 200g pečienky)
  • 1 cibuľa
  • 30g bravčovej masti
  • 7g sladkej mletej papriky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 20g hladkej múky
  • rasca drvená, čierne korenie mleté
  • čerstvý alebo sušený majorán  podľa chuti
  • 250ml vývaru alebo vody
  • strúčik cesnaku
  • 250g zemiakov varný typ A
  • 180g kyslej kapusty
  • 1 malá cibuľka
  • štipka zemiakového škrobu
  • 50g polohrubej múky
  • 1-2 vajcia
  • soľ
  • bravčová masť na (na vymazanie pekáča)     
  • 80g kučeravého kelu ( nemusí byť)
  • 1 cibuľa žltá
  • 40g bravčovej masti

Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na drobné pravidelné kúsky. V kastróle rozpustíme masť, vložíme cibuľu a restujeme pozvoľna do zlatistej farby. Len čo sa nám začne na nejakom mieste cibuľa pripekať, základ zľahka postriekame vodou, pripečené kúsky odvaríme a pokračujeme v restovaní. Ak máme základ zlatistý, pridáme pretlak, znížime príkon a pozvoľna ho restujeme. Potom pridáme mäso a dôkladne ho restujeme. Restované mäso posypeme mletou paprikou a ďalej dôkladne restujeme. Až potom základ zalejeme vývarom, ochutíme soľou, čiernym mletým korením,  strúhaným cesnakom a drvenou rascou. Guláš prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso občas zamiešame a doplníme tekutinu. Mäkké mäso vyberieme kovovým podberákom.  Tekutinu so základom restujeme na tuk (odvaríme všetku tekutinu, na dne kastróla je len tuk a dotmava restovaná zelenina), znížime príkon, všetko zasypeme múkou a opäť pozvoľna restujeme, pokým sa múka neorestuje dozlatista. Potom všetko zalejeme vývarom, rozšľaháme metličkou a varíme asi 10 minút. Nakoniec guláš precedíme, preložíme doň mäso, dochutíme strúhaným cesnakom a pokrájanými lístkami čerstvej majoránky.

Kapustník : Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno. Polovicu olúpaných zemiakov nastrúhame na jemnom strúhadle, druhú polovicu na hrubom. Oboje strúhame do vody, aby nám zemiaky nezmenili farbu. Následne z nich rukami dôkladne vytlačíme vodu a preložíme do misy. Kyslú kapustu precedíme, pokrájame a pridáme do misy k zemiakom spolu so škrobom, cibuľou,  vajcami,  múkou a soľou. Všetko ručne premiešame a pečieme v dolkárni vymastenej maslom po oboch stranách dozlatista. Opečené kapustníky preložíme na papierovú kuchynskú utierku.

Listy kučeravého kelu sparíme v horúcej vode a následne ich preložíme do studenej vody s ľadom. Olúpanú cibuľu nakrájame na lodičky. Na panvici s masťou restujeme dosklovita cibuľu, pridáme sparené listy kučeravého kelu a ochutíme soľou.