- 4 ks kozieho syra cca 60-80g
- 100g medu
- 40g vlašských orechov
- šťava z ½ citróna
- 3 lyžice orechového oleja
- Morská soľ, čerstvo namleté korenie
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica dijónskej horčice
- 10-15 ml estragónového octu
- 1 hruška
- frisée šalát
- opečená bageta
Predhrejeme gril v rúre a zapekacie misky vymažeme orechovým olejom a do každej položíme porciu kozieho syra. Pokvapkáme polovicou medu, posypeme polovicou nasucho opražených a nasekaných orechov, osolíme, okoreníme a grilujeme asi 8 -10 minút. Na zálievku zmiešame v miske citrónovú šťavu, nadrobno nakrájaný cesnak, ocot, horčicu a za neustáleho prešľahávania pomaličky prilievame orechový olej, aby vznikla emulzia. Ochutíme soľou a korením. Hrušku nakrájame napr. škrabkou na tenké plátky. Šalát natrháme a zľahka zmiešame so zálievkou. Podávame so zapečeným syrom, hruškou a opečenou bagetou.