• 320g husacej nevykŕmenej pečene
  • 80g kuracích pŕs
  • 1 šalotka
  • soľ
  • čierne korenie mleté
  • 40g masla
  • Vetvička čerstvého tymianu
  • 40ml červeného vína
  • Koňak alebo Brandy podľa chuti
  • 1-2 vaječné žĺtka
  • 120-150g husacej masti
  • 500g húb
  • soľ
  • 100ml bieleho vinného octu
  • 50g cukru
  • voda
  • nové celé korenie, bobkový list, celé čierne korenie

Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku orestujeme na masle do zmäknutia, pridáme kuracie prsia a spolu s pečeňou zľahka orestujeme. Postriekame koňakom a podlejeme červeným vínom. Zmes rozmixujeme alebo rozomelieme, ochutíme čerstvým tymianom, soľou a korením. Potom vmiešame vaječné žĺtky a vymiešame dohladka. Paštétovú zmes naplníme do foriem (alebo misiek), prikryjeme alobalom, vložíme do pekáča s cca 2 cm vody a pečieme vo vodnom kúpeli prikryté pri 85 °C cca 45 minút. (Dĺžka tepelnej úpravy závisí od veľkosti a výšky paštéty). Hotové paštéty necháme pozvoľna vychladnúť. Po vychladnutí povrch paštéty zalejeme husacou masťou a uchovávame v chladničke.

Očistené huby opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Vodu s octom, cukrom, soľou a korením prevaríme a nalejeme na prekrájané huby. Po vychladnutí vložíme do chladničky a necháme aspoň 12 hodín odležať.