• 8 ks špikovej kosti
  • ocot
  • 400g šalotky alebo jarnej cibuľky
  • 8 ks prepeličích vajec
  • 80g masla
  • 80g sušenej šunky
  • 500ml červeného burgundského vína
  • 100ml sherry
  • soľ, korenie
  • 800g slimačieho mäsa mrazeného alebo z konzervy
  • petržlenová vňať

Zo špikových kostí vyrežeme špik, ktorý namočíme do osolenej vody s troškou octu. Neskôr ho krátko opečieme. Šalotky a cesnak nakrájame a pomaličky varíme s vínom, maslom, soľou a korením až do úplného zredukovania. Potom rozmixujeme na husté pyré.

Špikovú kosť naplníme troškou šalotkového pyré, na pyré dáme zopár kúskov uvarených slimákov a plátok špiku, osolíme a okoreníme a dáme zapiecť. Potom na každú kosť dáme plátok sušenej šunky a stratené prepeličie vajce (krátko povarené v octovej vode) a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s upečenou bagetou.