• 4 ks kozieho syra cca 60-80g
  • 100g medu
  • 40g vlašských orechov
  • šťava z ½ citróna
  • 3 lyžice orechového oleja
  • Morská soľ, čerstvo namleté korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica dijónskej horčice
  • 10-15 ml estragónového octu
  • 1 hruška
  • frisée šalát
  • opečená bageta

Predhrejeme gril v rúre a zapekacie misky vymažeme orechovým olejom a do každej položíme porciu kozieho syra. Pokvapkáme polovicou medu, posypeme polovicou nasucho opražených a nasekaných orechov, osolíme, okoreníme a grilujeme asi 8 -10 minút. Na zálievku zmiešame v miske citrónovú šťavu, nadrobno nakrájaný cesnak, ocot, horčicu a za neustáleho prešľahávania pomaličky prilievame orechový olej, aby vznikla emulzia. Ochutíme soľou a korením. Hrušku nakrájame napr. škrabkou na tenké plátky. Šalát natrháme a zľahka zmiešame so zálievkou. Podávame so zapečeným syrom, hruškou a opečenou bagetou.