• 150g múka polohrubá
  • 150g múka hladká
  • 2 ks vajcia
  • Soľ
  • 100g masť škvarená bravčová
  • 450g zemiaky varný typ B
  • 250g bryndze
  • 25 plátkov údenej slaniny
  • 2 stredne veľké cibule
  • Petržlenová vňať alebo pažítka

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupe najlepšie deň vopred. Olúpeme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle a zasypeme múkou. Zemiaky zľahka spracujeme tak, aby zemiaky s múkou vytvorili sypkú zmes bez kúskov zlepených zemiakov. Pridáme vajce a soľ. Opäť opatrne premiešame – nastláčame! Časť sypkého cesta oddelíme a až teraz krátko prepracujeme – cesto trošku zvlhne a spojí sa. Z cesta valčekom vyvaľkáme placku asi 0,5 hrubú a formičkou vypichujeme placky. Placky opekáme na malom množstve masti do svetlo-hneda. Pred podávaním ich ešte raz môžeme potrieť rozpustenou masťou.

Plátky údenej slaniny opečieme na panvici alebo grile. Očistenú cibuľu nakrájame na mesiačiky alebo lodičky a opražíme zľahka na masti alebo výpeku zo slaniny. Petržlenovú vňať natrháme na väčšie kusy. Na tanier kladieme najskôr zemiakové mini-placky, pridáme plátky slaninky a restovanej cibuľky. Nakoniec pridáme kúsky čerstvej bryndze a hotové jedlo doplníme nasekanou vňaťou alebo pažítkou.