- 250 g tvrdého syra (čedar)
- 120 g bieleho jogurtu (Activia)
- 4 vajcia
- 1-2 lyžice dijonskej horčice
- 1-2 medu
- 2 papriky (červená, žltá…)
- 1 červená cibuľa
- 1 veľká mrkva
- 4-5 veľkých zemiakov
- soľ
- korenie čierne čerstvo namleté
- bylinky (petržlenová vňať, pažítka)
Zemiaky v šupe dáme variť. Necháme vychladnúť a očistíme. Mrkvu očistíme, uvaríme a nakrájame na menšie kúsky. Jogurt zmiešame s horčicou, medom a pokrájanou červenou cibuľou. Syr nakrájame na rezančeky a vajcia na väčšie kocky. Do jogurtu primiešame syr, očistenú a nakrájanú papriku, nakrájané zemiaky, mrkvu a vajcia. Dochutíme soľou, korením a necháme v chladničke odležať. Pred servírovaním posypeme bylinkami.