• 250 g tvrdého syra (čedar)
  • 120 g bieleho jogurtu (Activia)
  • 4 vajcia
  • 1-2 lyžice dijonskej horčice
  • 1-2 medu
  • 2 papriky (červená, žltá…)
  • 1 červená cibuľa
  • 1 veľká mrkva
  • 4-5 veľkých zemiakov
  • soľ
  • korenie čierne čerstvo namleté
  • bylinky (petržlenová vňať, pažítka)

Zemiaky v šupe dáme variť. Necháme vychladnúť a očistíme. Mrkvu očistíme, uvaríme a nakrájame na menšie kúsky. Jogurt zmiešame s horčicou, medom a pokrájanou červenou cibuľou. Syr nakrájame na rezančeky a vajcia na väčšie kocky. Do jogurtu primiešame syr, očistenú a nakrájanú papriku, nakrájané zemiaky, mrkvu a vajcia. Dochutíme soľou, korením a necháme v chladničke odležať. Pred servírovaním posypeme bylinkami.