- 8 krajcov talianskeho chleba “ciabatta”
- 2 strúčiky cesnaku
- mix rôznych paradajok
- 4 baby cukety alebo jedna cuketa
- 2 baby baklažány
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 2 stonky tymiánu
- soľ
- čerstvo namleté čierne korenie
- olivový olej extra virgine
- 200 g syra feta
Cuketu nakrájame na kolieska, papriky vyčistíme – zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Veľké paradajky sparíme pár sekúnd vo vriacej vode, schladíme v ľadovej vode, olúpeme a vykrájame mesiačiky – lodičky, ktoré zbavíme bez semien. Ostatné (šery) paradajky len nakrájame a zbavíme semien. Na panvici rozohrejeme olej a postupne restujeme všetku zeleninu samostatne. Dáme do misy a dochutíme soľou, korením, lístkami tymianu a môžeme pridať aj šťavu s vydlabanými semienkami s paradajok. Na suchej panvici alebo grile opečieme plátky ciabatty a potrieme cesnakom. Navrstvíme zeleninovú zmes, posypeme kúskami fety a dáme na chvíľku zapiecť do rozohriatej rúry na 210°C. Pred servisom ešte zastrekneme olivovým olejom.