
- 100 g pšena
- 1 cuketa
- 1 mrkva
- 1 červená cibuľa
- 2 vetvičky čerstvého koriandra
- hrsť nasekaných orieškov (pistácie, lieskovce…)
- hrsť nastrúhaného parmezánu alebo čedaru
- 1-2 vajcia podľa potreby
- čajová lyžička kurkumy
- soľ
- čerstvo namleté čierne korenie
- olej na smaženie
Pšeno niekoľkokrát prepláchneme vriacou vodou, aby sa zbavilo horkosti. Potom ho uvaríme v osolenej vode do mäkka (na hustú kašu). Mrkvu nastrúhame, cuketu nakrájame na drobné kocky, červenú cibuľu nakrájame najemno. Orechy nasucho orestujeme a nasekáme. Lístky koriandra nakrájame najemno. Všetko zmiešame s uvareným pšenom, vajíčkami a dochutíme soľou, korením, kurkumou a nastrúhaným syrom. Vytvaruje placky a opečieme ich z oboch strán na oleji dozlatista.