• 100 g pšena
  • 1 cuketa
  • 1 mrkva
  • 1 červená cibuľa
  • 2 vetvičky čerstvého koriandra
  • hrsť nasekaných orieškov (pistácie, lieskovce…)
  • hrsť nastrúhaného parmezánu alebo čedaru
  • 1-2 vajcia podľa potreby
  • čajová lyžička kurkumy
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • olej na smaženie

Pšeno niekoľkokrát prepláchneme vriacou vodou, aby sa zbavilo horkosti. Potom ho uvaríme v osolenej vode do mäkka (na hustú kašu). Mrkvu nastrúhame, cuketu nakrájame na drobné kocky, červenú cibuľu nakrájame najemno. Orechy nasucho orestujeme a nasekáme. Lístky koriandra nakrájame najemno. Všetko zmiešame s uvareným pšenom, vajíčkami a dochutíme soľou, korením, kurkumou a nastrúhaným syrom. Vytvaruje placky a opečieme ich z oboch strán na oleji dozlatista.