• 8 krajcov talianskeho chleba “ciabatta”
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mix rôznych paradajok
  • 4 baby cukety alebo jedna cuketa
  • 2 baby baklažány
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 2 stonky tymiánu
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • olivový olej extra virgine
  • 200 g syra feta

Cuketu nakrájame na kolieska, papriky vyčistíme – zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Veľké paradajky sparíme pár sekúnd vo vriacej vode, schladíme v ľadovej vode, olúpeme a vykrájame mesiačiky – lodičky, ktoré zbavíme bez semien. Ostatné (šery) paradajky len nakrájame a zbavíme semien. Na panvici rozohrejeme olej a postupne restujeme všetku zeleninu samostatne. Dáme do misy a dochutíme soľou, korením, lístkami tymianu a môžeme pridať aj šťavu s vydlabanými semienkami s paradajok. Na suchej panvici alebo grile opečieme plátky ciabatty a potrieme cesnakom. Navrstvíme zeleninovú zmes, posypeme kúskami fety a dáme na chvíľku zapiecť do rozohriatej rúry na 210°C. Pred servisom ešte zastrekneme olivovým olejom.