• 175 g hladkej múky
  • 80 g cukru
  • 2 vajcia
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 vanilkový struk               
  • 75 g lúpaných pistácií        
  • 75 g masla
  • štipka soli         
  • ½ pomaranča na kôru

Do misky preosejeme hladkú múku, pridáme cukor, prášok do pečiva, rozklepnuté vajcia, celé pistácie, mäkké maslo, nastrúhanú kôru z pomaranča a štipku soli. Vanilkový lusk pozdĺžne rozkrojíme a hrotom noža opatrne vyberieme zrniečka vanilky a pridáme k ostatným surovinám. Všetky suroviny spracujeme ručne na tuhé cesto, ktoré necháme asi 60 minút odpočinúť. Cesto je vhodné, ak ho zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky. Odpočinuté cesto tvarujeme do tvaru bagety, položíme na papier na pečenie  a pečieme na 165 °C asi 30-40 minút. Upečenú biskotu nakrájame na tenké plátky. Podávame ku káve.