- 175 g hladkej múky
- 80 g cukru
- 2 vajcia
- ½ prášku do pečiva
- 1 vanilkový struk
- 75 g lúpaných pistácií
- 75 g masla
- štipka soli
- ½ pomaranča na kôru
Do misky preosejeme hladkú múku, pridáme cukor, prášok do pečiva, rozklepnuté vajcia, celé pistácie, mäkké maslo, nastrúhanú kôru z pomaranča a štipku soli. Vanilkový lusk pozdĺžne rozkrojíme a hrotom noža opatrne vyberieme zrniečka vanilky a pridáme k ostatným surovinám. Všetky suroviny spracujeme ručne na tuhé cesto, ktoré necháme asi 60 minút odpočinúť. Cesto je vhodné, ak ho zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky. Odpočinuté cesto tvarujeme do tvaru bagety, položíme na papier na pečenie a pečieme na 165 °C asi 30-40 minút. Upečenú biskotu nakrájame na tenké plátky. Podávame ku káve.