- 800 g paradajok rôznych farieb a druhov
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 2 lyžice bieleho vinného octu
- 4 lyžice kvalitného olivového oleja EV
- bazalka čerstvá
- 200 g čerstvého kozieho syra
- jedlé kvety podľa chuti (nemusí byť)
- 8 plátkov Pancetty
- bageta
Paradajky umyjeme a nakrájame podľa veľkosti na plátky, štvrtiny a polovice. Natrháme na ne lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme bielym vinným octom a nakoniec polejeme kvalitným olivovým olejom. Všetko zľahka premiešame vo veľkej mise a všetko naaranžujeme aj so šťavou, čo nám vznikne do hlbšieho taniera. Pridáme natrhané kúsky kozieho syra, restované rezance sušenej pancetty a lístky jedlých kvetov. Osolíme a okoreníme. Podávame s opečenou bagetou, ktorú si v šťave namáčame.