• 4 filety zo pstruha s kožou
  • 400 g soľ obyčajná
  • 400 g cukor krupica            
  • 1 citrón
  • 2 lyžice čierne celé korenie
  • 2 kaleráby
  • 2 zelené jablká
  • olej rastlinný
  • soľ lupienková
  • olivový olej Extra Virgine
  • 2 ks reďkovka červená
  • Šalát friseé a bylinky na ozdobu
  • 60 g marhule sušené   
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • ½ limety (šťava)
  • voda

Pstruha zbavíme kostí a osušíme. Soľ zmiešame s cukrom, celým korením a kôrou z citróna. Filety pstruha naložíme do pripravenej zmesi na cca 45 minút. Potom opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Stiahneme z kože a nakrájame na porcie. Potrieme olivovým olejom.

Kaleráb očistíme, nakrájame na plátky a následne na tenké dlhé rezančeky – “jullienne”. Jablko umyjeme a nakrájame na veľmi tenké plátky aj so zelenou šupou. Nakrájame tak isto na tenké “jullienne”, tak aby na koncoch ostala šupka. Tesne pred servírovaním kaleráb a jablko dochutíme soľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.  Reďkovku umyjeme a nakrájame na veľmi tenké kolieska. Sušené marhule nakrájame na menšie kúsky a spolu s nastrúhaným zázvorom, limetkovou šťavou, vodou a štipkou soli necháme uvariť domäkka. Potom dôkladne rozmixujeme na pyré. Na tanier položíme najskôr po dĺžke šalátik, položíme plátok pstruha, ktorý potrieme olejom a posolíme lupenkovou soľou. Priložíme kolieska reďkovky, frisee šalát a bylinky. Nakoniec pridáme marhuľové pyré a pokvapkáme olivovým olejom.