- 4 filety zo pstruha s kožou
- 400 g soľ obyčajná
- 400 g cukor krupica
- 1 citrón
- 2 lyžice čierne celé korenie
- 2 kaleráby
- 2 zelené jablká
- olej rastlinný
- soľ lupienková
- olivový olej Extra Virgine
- 2 ks reďkovka červená
- Šalát friseé a bylinky na ozdobu
- 60 g marhule sušené
- 1 cm čerstvého zázvoru
- ½ limety (šťava)
- voda
Pstruha zbavíme kostí a osušíme. Soľ zmiešame s cukrom, celým korením a kôrou z citróna. Filety pstruha naložíme do pripravenej zmesi na cca 45 minút. Potom opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Stiahneme z kože a nakrájame na porcie. Potrieme olivovým olejom.
Kaleráb očistíme, nakrájame na plátky a následne na tenké dlhé rezančeky – “jullienne”. Jablko umyjeme a nakrájame na veľmi tenké plátky aj so zelenou šupou. Nakrájame tak isto na tenké “jullienne”, tak aby na koncoch ostala šupka. Tesne pred servírovaním kaleráb a jablko dochutíme soľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Reďkovku umyjeme a nakrájame na veľmi tenké kolieska. Sušené marhule nakrájame na menšie kúsky a spolu s nastrúhaným zázvorom, limetkovou šťavou, vodou a štipkou soli necháme uvariť domäkka. Potom dôkladne rozmixujeme na pyré. Na tanier položíme najskôr po dĺžke šalátik, položíme plátok pstruha, ktorý potrieme olejom a posolíme lupenkovou soľou. Priložíme kolieska reďkovky, frisee šalát a bylinky. Nakoniec pridáme marhuľové pyré a pokvapkáme olivovým olejom.