• 800 g paradajok rôznych farieb a druhov 
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • 2 lyžice bieleho vinného octu
  • 4 lyžice kvalitného olivového oleja EV
  • bazalka čerstvá
  • 200 g čerstvého kozieho syra
  • jedlé kvety podľa chuti (nemusí byť)
  • 8 plátkov Pancetty
  • bageta

Paradajky umyjeme a nakrájame podľa veľkosti na plátky, štvrtiny a polovice. Natrháme na ne lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme bielym vinným octom a nakoniec polejeme kvalitným olivovým olejom. Všetko zľahka premiešame vo veľkej mise a všetko naaranžujeme aj so šťavou, čo nám vznikne do hlbšieho taniera. Pridáme natrhané kúsky kozieho syra, restované rezance sušenej pancetty a lístky jedlých kvetov. Osolíme a okoreníme. Podávame s opečenou bagetou, ktorú si v šťave namáčame.