• 400 g filetu z lososa bez kostí a kože
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 3-4 lyžice medu
  • 8 ks medvedieho kapari
  • 30 g šalátu friseé
  • 50 g feniklu
  • 2 vetvičky petržlenovej vňate hladkolistej
  • 1 menšia červená cibuľa
  • olivový olej extra virgine
  • soľ – Fleur de Sel
  • čerstvo namleté čierne korenie

Mäso z lososa nakrájame ostrým nožom na drobné kocky 3×3 mm (rybu na tatarák nikdy nemelieme!). Fenikel očistíme, umyjeme a nakrájame na jemné plátky, časť kapary ponecháme v celku aj so stopkou a časť nakrájame na kolieska. Očistenú cibuľu nakrájame na veľmi drobné kocky, petržlenovú vňať natrháme na drobné lístky. Do misky pridáme med, dijónsku horčicu a vymiešame na hladký dresing. Na tanier rozložíme nakrájaného lososa a pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, fenikel, kapari, petržlenovú vňať, natrhaný friseé šalát, posypeme kvalitnou morskou soľou a čerstvo namletým korením, polejeme horčicovým dresingom a olivovým olejom.