kuracie steaky – prsia s kožou
hrsť čiernej šošovice Beluga
hrsť červenej šošovice
hrsť cíceru ( môže byť aj sterilizovaný)
½ karfiolu
2 hrste krúpov
1 pohár bešamelu ( základnej bielej omáčky) alebo maslo, múka, mlieko
muškátový kvet
2 šalotky
olivový olej extra virgine
maslo
soľ
čerstvo namleté čierne korenie
1 limeta na šťavu alebo biely vinný ocot
štipka cukru
šaláty a bylinky na ozdobu ( friseé, šťaveľ….)

Pripravené kuracie plátky alebo steaky potrieme troškou olivového oleja osolíme, okoreníme a dáme opekať na gril alebo grilovaciu panvicu. Potom mäso preložíme na plech a dopečieme v rozohriatej rúre na 170°C na 6 minút. Oba druhy šošovice uvaríme ,,al dente´´, tak isto uvaríme takmer domäkka cícer a krúpy . Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Hlúbiky odrežeme a nakrájame na malé kúsky , hlavičky rozoberieme na drobné ružičky. Šalotku očistíme a nakrájame nadrobno. Z masla, šalotky , múky a mlieka pripravíme bešamel. A dobre prevaríme spolu s nasekanými hlúbikmi karfiolu. Dochutíme soľou  a troškou sladkej smotany. Rozmixujeme na hladký krém a pridáme uvarený cícer a 2/3 z oboch uvarených šošovíc a drobné ružičky karfiolu. Dochutíme soľou, štipkou muškátového kvetu a maslom. Zmiešame  limetkovú šťavu, štipku cukru a olivový olej na jemnú emulziu. Pridáme obe šošovice, natrhaný šalát ,lístky šťaveľu a zľahka premiešame ľahký šalátik. Na tanier uložíme karfiolovo-strukovinovú zmes , opečené mäso a ľahký šalátik. Pokvapkáme olivovým olejom.