4 kaleráby
120g masla
500ml sladkej smotany 30%
soľ
čerstvo namleté čierne korenie
1 bobkový list
štipka cukru
citrón na šťavu podľa potreby
500g zemiakov
2 vetvičky petržlenovej vňate
500g hovädzieho mletého mäsa 20% tuku
1 lyžica plnotučnej horčice
1 menšia cibuľa
majorán
olej

Kaleráb očistíme a nakrájame na malé kocky. Do kastrólika dáme  maslo a orestujeme na ňom kaleráb, podlejeme smotanou  a dusíme domäkka. Hotový kaleráb dochutíme soľou, korením, štipkou cukru a zastrekneme citrónom. Zemiaky očistíme , nakrájame a uvaríme domäkka v osolenej vode. Scedíme a pridáme maslo, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.

Mleté hovädzie vložíme do misky, ochutíme soľou, korením, horčicou, nasekanou cibuľou a majoránom a dobre vymiešame. Potom z neho vytvarujeme guličky o hmotnosti 50g . Guličky potrieme olejom a poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme ich pri 170 °C asi 10 minút.