4 porcie vykosteného kuriatka ( jarné, kukuričné)
soľ
čerstvo namleté korenie
200g maslo
1 brokolica
500g kukurice ( zŕn)
2 šalotky
4 poháre zeleninového vývaru
olivový olej extra virgine
4 zemiaky typu B
bylinky na ozdobu
Kuracie plátky osolíme, okoreníme, potrieme olejom a opečieme na grilovacej panvici či grile. Vložíme do rozohriatej rúry na 170°C a dopečieme do mäkka , ale nevysušíme. Pred servisom potrieme maslom. Brokolicu rozdelíme na jednotlivé ružičky , vrchnú časť ostrým nožom orežeme ( nastrúhame) na jemný ,,kuskus´´, ktorý odložíme a hlúbiky povaríme krátko vo vývare do mäkka. Spolu so 1/3 kukurice pred servírovaním prehrejeme na masle. Kukuričné pyré: na masle orestujeme cibuľku, pridáme kukuricu a podlejeme vývarom. Dusíme do mäkka. Potom kukuricu rozmixujeme na hladké pyré spolu s maslom a dochutíme soľou. Nakoniec zjemníme olivovým olejom. Zemiaky očistíme a vykrojíme na požadovaný tvar, uvaríme vo vývare, scedíme a pred servírovaním opečieme na masle. Na tanier naložíme najskôr kukuričné pyré na ktoré položíme opečené kuriatko. Pridáme brokolicový kuskus , uvarený hlúbik brokolice, kukuricu na masle a opečený zemiakový valček.