8 pukov čakanky
1 pl citrónovej šťavy
80g masla
1 pl hladkej múky
80 ml mlieka
100g nastrúhaného syra ( Emantál)
Soľ
Čerstvo namleté korenie
Muškátový oriešok
16 plátkov slaniny
80g syra Čedar
1 pl nasekanej čerstvej pažítky

Čakanku umyjeme, osušíme a očistíme. Rozkrojíme na polovice a hlúb odstránime. Varíme ju v citrónovej vode asi 5 minút. Vyberieme a necháme ju dobre odtiecť. Maslo rozpustíme v panvici a speníme na ňom múku, vmiešame mlieko a dobre rozšľaháme. Omáčku( bešamel) varíme asi 10 minút. V omáčke necháme rozpustiť nastrúhaný ementál, osolíme, okoreníme, ochutíme nastrúhaným orieškom a vmiešame nasekanú pažítku. Čakanku zabalíme do plátkov slaniny a vložíme do zapekacej misy . Balíčky polejeme syrovou omáčkou a posypeme nastrúhaným čedarom. Zapečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút.