4 žemle na burger
600g červená repa
Olej olivový extra panenský 
Soľ   
Čierne korenie celé     
1 lyžica cukru
4 vetvičky tymianu
400g kozieho syra
4 lyžice medu
Šťava z 3 pomarančov
Soľ
Zmes trhaných šalátov ( dubový list, friseé)

Príprava marinovanej repy : 1 stredne veľkú očistenú a mytú čerstvú repu nakrájame na veľmi tenké plátky 1 mm hrubé. Rozložíme ich na plech, pokvapkáme ich olivovým olejom, ochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením z mlynčeka a necháme odležať asi 2 hodiny.

Príprava omáčky: Pomarančovú šťavu a kúsok umytej pomarančovej kôry spolu s cukrom zvaríme na sirup a po vychladení ho zmiešame s medom ( prípadne spolu ešte zvaríme na hustotu sirupu).Môžeme pridať aj párkvapiek olivového oleja.

Ostatok umytej a osušenej červenej repy položíme na pripravený alobal, pridáme olivový olej, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením z mlynčeka, osolíme a pocukrujeme. Premiešame, pridáme vetvičky čerstvého tymianu, dôkladne zabalíme do alobalu a pevne uzavrieme. Zabalenú repu pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 1 hodinu. Po upečení musí byť repa mäkká. Mäkkú repu olúpeme malým nožom, nakrájame na pravidelné plátky 2 mm hrubé, ktoré pokvapkáme olivovým olejom.

Upečenú žemľu prekrojíme na dve polovice , opečieme na grile a potrieme omáčkou z medu a pomarančovej šťavy. Na spodnú časť položíme umyté a odstredené listy šalátu, na ne naaranžujeme plátky marinovanej repy. Na repu položíme plátok kozieho syra , prehrejeme pod grilom  a pokvapkáme medovou omáčkou. Na omáčku poukladáme esteticky plátky marinovanej repy a listy natrhaného šalátu a nakoniec všetko priklopíme vrchnou polovicou žemle.