Perlička – prsia s kosťou 4 ks
Zemiaky cca 600g
Smotana 33%      200ml
Maslo 60g
Soľ údená 10g
Cesnak údený     40g
Vaječné žĺtka 2 ks      
Soľ   
Olej   50
Olivový olej Extra Virgine 100g
Hrášok 80g
Zelená fazuľka (16ks) 80g
Špargľa zelená (10 ks) 80g
Červená repa      100g
Mrkva baby ( 10ks)       80g
Šalotka celá  8 ks
Cesnak jednostrúčkový 4 ks
Šery paradajky 4 ks
Bylinky mix

Mäso z perličky očistíme, osolíme  a upečieme na panvičke dozlatova zo všetkých strán a dopečieme v rúre do mäkka.

Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti . Jednu časť ( na pyré) dôkladne umyjeme a urobíme do nich hlbší zárez a dáme piecť do rozohriatej rúry na 220° asi na 1 hodinu. Ešte z teplých zemiakov vydlabeme dužinu, vmiešame smotanu a maslo. Dochutíme kúskami konfitovaného údeného cesnaku a soľou. Druhú časť( na placky) očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme žĺtky a osolíme. Panvicu potrieme olejom a pokryjeme papierom na pečenie. Pomocou lyžice rozotrieme zemiakové cesto na požadovaný tvar a veľkosť a pečieme z oboch strán dozlatova. Umytú červenú repu v celku položíme na kúsok alobalu , osolíme, pridáme bylinky, kúsok masla a pokvapkáme olejom. Pečieme zabalené 1 hodinu na 220°C. Po upečení očistíme a nakrájame. Zelenina jarná:  hrášok, struky, špargľu krátko blanšírujeme vo vriacej vode a potom ihneď prudko zachladíme v ľadovej vode. Pred podávaním krátko prehrejeme v horúcej vode alebo na masle. Ostatnú zeleninu( šalotku, cesnak, karotku, šery paradajky ) varíme v oleji pri nízkej teplote – konfitujeme až do servírovania. Dozdobíme bylinkami a čerstvým  bylinkovým pestom.

Rada:  Konfitovanie pochádza z Francúzska a ide o tradičnú technológiu uchovávania potravín. To znamená, že potravina sa počas konfitovania pomaly a pri nízkej teplote tepelne pripravuje – pečie alebo varí sa vo vlastnom tuku alebo pridanom oleji. Najčastejšie sa konfituje mäso, zelenina a ovocie.