800g malých nových zemiakov
4 plátky anglickej slaniny
400g malých cibuliek
Olivový olej EV
40g masla
Rímska rasca celá
Morská soľ hrubozrnná
Rozmarín
Čerstvo namleté korenie
150 ml bieleho vína

Zemiaky dobre vydrhneme kefkou a necháme asi 15 minút povariť. Scedíme, narežeme a do zárezov môžeme vložiť slaninku či bobkový list. Rozložíme spolu s očistenými cibuľkami na pekáč. Pridáme ostatok nakrájanej slaninky, koreniny, posypeme bylinkami a soľou. Polejeme olivovým olejom a zľahka premiešame. Pridáme kúsky masla a podlejeme vínom. Pečieme v rozohriatej rúre na 185°C asi 25 minút.

Pečené zemiačky s Cottage cheese a kaviárom

Malé zemiaky v šupe
Soľ morská
Korenie čerstvo namleté
Cottage cheese
Pažítka čerstvá
Kaviár

Zemiaky dôkladne umyjeme a osušíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry. Upečené zemiaky vyberieme , prstami stlačíme tak, aby na vrchu praskli. Osolíme a okoreníme. Na ne dáme vrstvu Cottage cheese , celú pažítku a kaviár.