3 celé mangá
200g cukru
300ml vody
½ šálky citrónovej šťavy
Kôra z jednej limety
3 lyžice Tequile
Najskôr si necháme zamraziť hlbšiu nádobu – vďaka nej sobet pekne a rýchlo zamrzne.
Cukor a vodu dáme do hrnca a necháme zovrieť, potom teplotu znížime a necháme ešte asi 5 povariť. Odstavíme a necháme vychladnúť. Asi za 15 minút pridáme citrónovú šťavu, kôru z limetky a na menšie kúsky nakrájané mango a rozmixujeme na hladké pyré ( prípadne prepasírujeme cez jemné sitko) a dochutíme Tequilou.
Tekutinu nalejeme do vopred zamrazenej nádoby a dáme naspäť do mrazničky aspoň 1 hodinu . Potom každú polhodinu premiešame vidličkou ( počas 2-3 hodín). Po tomto čase bude sorbet pripravený ku konzumácií.