12 plátkov toastového chleba
4 vajcia
150 ml mlieka
olej
2 Pl maslo   
150g  škoricového cukru
soľ
práškový cukor
čokoládová poleva alebo ovocný
či javorový sirup

Zoberieme chlieb a vykrojíme striedku pomocou formičiek na vykrajovanie vianočného pečiva (napr. v tvare hviezdičiek), pretože to deťom takto lepšie chutí.  Obalíme v rozšľahanom vajci  s mliekom a soľou. Obalený chlieb vyprážame v rozpálenom oleji do ktorého sme pridali malé množstvo masla. Vyberieme, osušíme v papierovom obrúsku a ihneď obalíme v škoricovom cukre. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom a polejeme čokoládovou polevou či ovocným alebo javorovým sirupom.

Rada : Zostatok chlebíka s kôrkou nevyhadzujeme, ale môžeme ho tiež vyprážať.