4 veľké šampiňóny Portobello
1pl oleja
8 plátkov slaniny
2 žemle
1 malý zväzok rukoly alebo iného šalátu
60g kozieho syra
Zálievka:
1 citrón
1pl hnedého cukru
1pl nasekanej petržlenovej vňate
4 sušené paradajky
Soľ
Korenie
Najskôr si pripravíme zálievku. Odšťavíme citrón a 3pl šťavy zmiešame s hnedým cukrom. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Sušené paradajky nasekáme na drobné kúsky a primiešame do zmesi. Osolíme , okoreníme a necháme odstáť.
Šampiňóny ošúpeme, odrežeme nožičku. Poukladáme do pekáčika , osolíme a okoreníme a pri teplote 200ºC pečieme asi 15 minút, pokiaľ zmäknú. Na panvici opečieme plátky slaniny dochrumkava. Opečenú slaninku vyberieme a vo výpeku opečieme polovice žemlí. Na žemle položíme opečenú slaninku , šalátik a šampiňóny. Prelejeme zálievkou a pridáme kozí syr.