12 plátkov toastového chleba
4 vajcia
150 ml mlieka
olej
2 Pl maslo
150g škoricového cukru
soľ
práškový cukor
čokoládová poleva alebo ovocný
či javorový sirup
Zoberieme chlieb a vykrojíme striedku pomocou formičiek na vykrajovanie vianočného pečiva (napr. v tvare hviezdičiek), pretože to deťom takto lepšie chutí. Obalíme v rozšľahanom vajci s mliekom a soľou. Obalený chlieb vyprážame v rozpálenom oleji do ktorého sme pridali malé množstvo masla. Vyberieme, osušíme v papierovom obrúsku a ihneď obalíme v škoricovom cukre. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom a polejeme čokoládovou polevou či ovocným alebo javorovým sirupom.
Rada : Zostatok chlebíka s kôrkou nevyhadzujeme, ale môžeme ho tiež vyprážať.