500 g mletého rybieho mäsa ( kapor, sumec…..)
soľ
mleté čierne korenie
muškátový orech nastrúhaný
2 staršie pečivá 80g
60g očistenej cibule
10g nasekanej petržlenovej vňate
50g  póru
hladká múka podľa potreby
1-2 vajcia
Na omáčku:
400 g drvených paradajok
olivového oleja
2 očistenéj cibule  
10g očisteného cesnaku
sušeného pamajoránu – oregana
soľ
mleté čierne korenie
cukor podľa chuti 

Do mysy dáme mleté mäso z ryby, najemno nakrájaný pór, soľ , koreniny , namočené pečivo, nasekanú cibuľu , petržlenovú vňať, vajcia a vypracujeme hustú zmes. Hladkú múku prisypeme podľa potreby.

Omáčka: Na rozohriatom oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu a pridáme drvené paradajky. Krátko povaríme na miernom ohni. Omáčku posolíme, okoreníme, pridáme oregano, prelisovaný cesnak a prípadne pridáme štipku cukru.

Z rybacej hmoty vypracujeme malé guľky a dáme variť do omáčky asi na 10 minút. Hotové jedlo posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a koriandrom.

Rada: Paradajkovú omáčku z drvených paradajok varíme veľmi opatrne a na miernom ohni, aby nestratila farbu. Pri prudkom varení by nám mohla stmavnúť až zhnednúť. Cukor pridávame len podľa chuti , pokiaľ omáčka nie je prirodzene sladká .

Viete, že: Sušené, drvené oregano- pamajorán je celosvetovo známym korením na pizzu a výborne chutí v spojení s paradajkami, hlavne v omáčkach na cestoviny.