400g  kel čerstvý
250ml smotany na šľahanie 33%
100g údená slanina
soľ morská
čerstvo namleté korenie
200g kozí syr s plesňou na povrchu
olej
600g Polenta – hotová uvarená – vychladený plát
100g masla

Kel nakrájame na rezančeky a orestujeme spolu s nakrájanou slaninkou , osolíme a okoreníme. Podlejeme smotanou a necháme krátko zredukovať na požadovanú hustotu.

Polentu nakrájame na trojuholníky a opečieme na tuku ( môžeme použiť aj výpek zo slaninky) z oboch strán. Na tanier kladieme 2 ks opečenej polenty, na ňu podusený kel , na kel plátok kozieho syra .

Rada: Na prípravu polenty potrebujeme 250g kukuričnej krupice ( polenta), 250ml vody, 250ml mlieka a soľ. Vodu z mliekom necháme zovrieť a vsypeme kukuričnú múku na polentu. Za neustáleho miešania varíme asi 2 minúty. Ešte zahorúca vylejeme na plech , zarovnáme a necháme v chlade stuhnúť.  Vykrojíme porcie, ktoré opečieme z oboch strán na masle.

Viete, že: Kukuričná múka je bez lepku a je základnou surovinou pri príprave mexických placiek ,,tortillas´´ a iného pečiva.

Jemná kukuričná krupica sa predáva aj ako ,,polenta´´ a je vhodná na prípravu tejto talianskej špeciality.