120g kukurice mrazenej ( zrno)                   
400g zemiaky celé v šupe     
2-3 žĺtka               
4 šalotky              
Olej ( na konfit)            
Soľ                
Olivový olej EVO                  
1 malá cuketa               
1 červená paprika
1 žltá paprika               
4 paradajky                  
Bylinky mix ( tymian , rozmarín..)                     
120g kozieho syra                
250 ml olivového oleja EV                  
3 čili papričky malé                    
2-3 bobkové listy                 
4 strúčiky cesnaku celé               
5 ks nové celé  korenie                
10 ks celé čierne korenie

Kukuričné placky:  Šalotku očistíme , nakrájame na drobné kocky zalejeme olejom a necháme v kastróliku zovrieť a odstavíme a necháme schladnúť (Konfit).  Zemiaky v šupe dôkladne umyjeme, pozdĺžne do 1/3 nakrojíme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 210°C. Dužinu z upečených zemiakov  ešte za tepla vydlabeme a zmiešame so žĺtkami a kukuricou. Osolíme,okoreníme a primiešame šalotkový konfit. Cesto necháme krátko zatuhnúť v chlade. Na panvicu položíme papier na pečenie ( alebo počieme na nelepivej panvici potretej olejom) a pomocou formičky( krúžku) navrstvíme cesto a vytvarujeme placky. Pečieme z oboch strán.

Ratatouille:  Cuketu umyjeme a nakrájame na drobné kocky, tak isto umyjeme , očistíme a nakrájame aj farebné papriky. Paradajky sblanšírujeme vo vriacej vode, schladíme v ľadovej vode, ošúpeme, zbavíme jadierok a dužinu nakrájame na drobné kocky. Zeleninku krátko prehrejeme na šalotkovom konfite ( najemno nasekaná šalotka pomaly pripravená v horúcom oleji). Osolíme a okoreníme.

Kozí syr marinovaný:  kozí syr nakrájame na hrubšie kolieska a marinujeme v náleve z olivového oleja , čili, cesnaku , byliniek a korenín.