300g kuracích pečienok       
100g kuracích pŕs bez kože          
2 šalotky       
Soľ morská           
Čierne korenie čerstvo namleté           
50g masla             
Tymian čerstvý            
80 ml bieleho vína        
1-2 pl koňaku ( alebo podľa chuti)              
1 vaječný žĺtok
4 pl masti( kačacej ,bravčovej ) alebo masla        
150 ml 100% jablkového džúsu
50 ml bieleho vína        
Želatína plátková 3 ks ( alebo podľa návodu)       
3 klinčeky
Štipka cukru         
Biely toastový chlieb alebo bageta

Kuracie prsia a kuracie pečienky nakrájame na väčšie kusy. Na masle krátko opečieme najemno nakrájanú cibuľku , pridáme kuracie prsia, pečienky a krátko zarestujeme. Podlejeme vínom a krátko podusíme ( tak na 50%). Mierne vychladnutú zmes najemno rozmixujeme alebo zomelieme a ochutíme lístkami tymianu, soľou, korením a koňakom. Primiešame žĺtky a najemno vymiešame. Paštétovú zmes  rozdelíme do formičiek ( misiek)  a pečieme prikryté  vo vodnom kúpeli na 110°C cca 20 minút.   Jablkovú šťavu s vínom klinčekmi a cukrom prevaríme, odstavíme zo sporáka a pridáme namočenú a potom vyžmýkanú želatínu.  Do formičiek na už čiastočne vychladnutú paštétu nalejeme masť alebo maslo a necháme dobre zatuhnúť v chladničke.  Toast pokvapkáme olejom alebo maslom a pečieme dozlatova. Želatínu nalejeme na plech a necháme stuhnúť , potom nakrájame na drobné kocky.

Rada: Časť  zmesi na paštétu môžeme najemno rozmixovať a časť nechať namletú alebo nasekanú nahrubo a spolu vymiešať, tak získame rustikálnu štruktúru paštéty. Paštétu vo formičke  môžeme ozdobiť kúskom bylinky (tymianu) a až potom zaliať maslom, masťou alebo jablkovou želatínou.