120g kukurice mrazenej ( zrno)
400g zemiaky celé v šupe
2-3 žĺtka
4 šalotky
Olej ( na konfit)
Soľ
Olivový olej EVO
1 malá cuketa
1 červená paprika
1 žltá paprika
4 paradajky
Bylinky mix ( tymian , rozmarín..)
120g kozieho syra
250 ml olivového oleja EV
3 čili papričky malé
2-3 bobkové listy
4 strúčiky cesnaku celé
5 ks nové celé korenie
10 ks celé čierne korenie
Kukuričné placky: Šalotku očistíme , nakrájame na drobné kocky zalejeme olejom a necháme v kastróliku zovrieť a odstavíme a necháme schladnúť (Konfit). Zemiaky v šupe dôkladne umyjeme, pozdĺžne do 1/3 nakrojíme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 210°C. Dužinu z upečených zemiakov ešte za tepla vydlabeme a zmiešame so žĺtkami a kukuricou. Osolíme,okoreníme a primiešame šalotkový konfit. Cesto necháme krátko zatuhnúť v chlade. Na panvicu položíme papier na pečenie ( alebo počieme na nelepivej panvici potretej olejom) a pomocou formičky( krúžku) navrstvíme cesto a vytvarujeme placky. Pečieme z oboch strán.
Ratatouille: Cuketu umyjeme a nakrájame na drobné kocky, tak isto umyjeme , očistíme a nakrájame aj farebné papriky. Paradajky sblanšírujeme vo vriacej vode, schladíme v ľadovej vode, ošúpeme, zbavíme jadierok a dužinu nakrájame na drobné kocky. Zeleninku krátko prehrejeme na šalotkovom konfite ( najemno nasekaná šalotka pomaly pripravená v horúcom oleji). Osolíme a okoreníme.
Kozí syr marinovaný: kozí syr nakrájame na hrubšie kolieska a marinujeme v náleve z olivového oleja , čili, cesnaku , byliniek a korenín.