600g Jelenieho mäsa ( stehno, pliecko)
20g sušených húb
6 pl olivového oleja
100g pancetty alebo údenej slaniny
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 veľká mrkva
1 stonka zeleru
1 malá kvaka
Morská soľ
Čierne mleté korenie
Hladká múka
3 pl octu zo sherry
200ml červeného vína
1 pl rozdrvených borievok
2 bobkové listy
350g lístkového cesta
1 žĺtok

V panvici rozohrejeme olej a pridáme pancettu alebo údenú slaninku a pražíme do hneda. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.  Do panvice pridáme najemno nasekanú zeleninu a dusíme do mäkka. Preložíme do hrnca , pridáme mäso, zľahka ochutíme, posypeme múkou a opražíme do hneda. Pridáme ocot, víno a huby a dusíme . Pridáme borievky, bobkový list, prikryjeme a pečieme pri teplote 200°C asi 90 minút.

Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme koleso, ktoré bude presne vo veľkosti kastróla. Prikryjeme ním kastról, potrieme žĺtkom a v rozohriatej rúre pečieme 15 minút.

Rada: Keď mäso pred pečením obalíte v múke ochutenej soľou a korením, tento obal poslúži nielen ako zahusťovadlo , ale koláč získa ďalšiu  štruktúru.