100g uvarených cestovín – špagiet
8 vajec
1 veľká cuketa
2 pl olivového oleja
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
4 pl parmezánu
Soľ
Čerstvo namleté korenie
Pamajorán ( oregano) 

Vajcia rozšľaháme a premiešame s uvarenými  a dobre scedenými špagetami a nastrúhaným parmezánom. Na panvici s nelepivým povrchom o priemere asi 20cm rozohrejeme olej, vložíme najemno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Restujeme na miernom ohni, pokiaľ zelenina nezmäkne , ale nie je ešte hnedá . Pridáme umytú , nahrubo nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme ,ochutíme pamajoránom a smažíme do mäkka. Pridáme zmes špagiet s vajcami a syrom a na veľmi miernom ohni smažíme asi 15 minút, pokiaľ frittata začne na krajoch zlatnúť, ale stred ešte nebude úplne tuhý. Teraz vložíme do predohriatej rúry s horným ohrevom a grilujeme až povrch spevnie a upečie sa dozlatista. Podávame horúce , posypané ešte parmezánom.