4 lyžice olivového oleja
1 veľká olúpaná cibuľa nakrájaná na hrubo
3 olúpané strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
1 malá červená paprika nakrájaná na kocky
1 malá zelená paprika nakrájaná na kocky
2 stredne veľké cukety, pozdĺžne rozpolené a nakrájané na plátky
1 lyžička sušenej majoránky
300 ml paradajkového pretlaku alebo šťavy
1,2 l hydinového vývaru
180 g rezancov tagliatelle
450 g kuracích pŕs bez kože a kosti nakrájaných na kocky
¼ lyžičky soli
čerstvo mleté čierne korenie

Vo veľkom hrnci rozpálime olej a osmažíme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a miešame ešte minútu. Pridáme červenú a zelenp papriku, zakryjeme a za občasného miešania 5 minút dusíme. Potom pridáme cuketu a majoránku a dusíme ešte asi 7 minút, až cukety zmäknú. Prilejeme paradajkový pretlak a hydinový vývar. Privedieme do varu. Pridáme cestoviny, nakrájané kura, potom zmiernime teplotu a pod pokličkou varíme miernym varom 5-8 minút. Dochutíme soľou a štipkou korenia.

Rada: Cukety iba dôkladne umyjeme, ale neočistíme(ponecháme aj zelenú šupu). Cestoviny môžeme uvariť aj v  extra v osolenej vode, niekedy nám totiž cestoviny varené priamo v polievke môžu polievku zakaliť.  

Viete že: Tagliatelle sú širšie dlhé rezance. Môžu byť zafarbené a ochutené špenátom, paradajkovým pretlakom a pod.. .