400 g bravčovej panenky
hrubozrnná soľ
mleté čierne korenie
olivový olej EV
vetvička rozmarínu
3 bobkové listy
200 g majonézy
100 g tuniaka v oleji
Balsamico bianco
50 g ančovičiek v oleji (sardely)
50 g kapár v náleve

Očistenú, umytú a osušenú panenskú sviečkovicu osolíme, okoreníme (oboje čerstvo mleté), zabalíme do bobkových listov a rozmarínu, polejeme olivovým olejom a pevne zabalíme do potravinárskej fólie. Panenku varíme v paráku pri teplote 80°C  asi 15-20 minút podľa hrúbky mäsa.  Len tak ostane vo vnútri krásne rúžová . Necháme vo fólií voľne vychladnúť. Vymiešame tuniaka s majonézou a pridáme pár kvapiek vínneho octu alebo citrónovej šťavy. Sardely a kapari najemno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom a bielym balsamicom, vytvoríme akúsi emulziu.

Do stredu taniera dáme tuniakovú omáčku, dookola rozložíme tenké pláty mäsa, polejeme tapenádou z kapár a sardeliek.

Rada: Namiesto bravčovej panenky môžeme použiť aj teľaciu alebo hovädziu sviečkovicu, v tom prípade podľa druhu mäsa predĺžime aj ich tepelnú úpravu.