1 celý filet z čerstvého lososa
olivový olej
3 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
½ hr. hnedého cukru
¼ hr. sójovej omáčky
¼ hr. rybacej omáčky
jarná cibuľka
čerstvé čili papričky dlhé
čerstvý koriander
limetová šťava
žerucha
Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky ( sústa 3×4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja. Opekáme len veľmi krátko asi 1 minútu. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, červenú cibuľu na plátky ( polmesiačiky).
Lososa vyberieme ( vo vnútri musí byť rúžový) na veľkú misu. Do výpeku dáme cibuľu a cesnak a asi 1 minútu orestujeme. Pridáme hnedý cukor, sójovú omáčku, rybiu omáčku. Necháme variť až získame hustú sirupovitú konzistenciu. Na rezančeky nakrájame jarnú cibuľku, čili papričky a nahrubo koriander. Lososa vložíme do omáčky, prehrejeme, aby sa obalil sirupom a ochutíme limetovou šťavou.
Lososa vložíme na misu, prelejeme sirupovou šťavou a posypeme cibuľkou, čili papričkami a natrhaným koriandrom.