- 8 ks špikovej kosti
- ocot
- 400g šalotky alebo jarnej cibuľky
- 8 ks prepeličích vajec
- 80g masla
- 80g sušenej šunky
- 500ml červeného burgundského vína
- 100ml sherry
- soľ, korenie
- 800g slimačieho mäsa mrazeného alebo z konzervy
- petržlenová vňať
Zo špikových kostí vyrežeme špik, ktorý namočíme do osolenej vody s troškou octu. Neskôr ho krátko opečieme. Šalotky a cesnak nakrájame a pomaličky varíme s vínom, maslom, soľou a korením až do úplného zredukovania. Potom rozmixujeme na husté pyré.
Špikovú kosť naplníme troškou šalotkového pyré, na pyré dáme zopár kúskov uvarených slimákov a plátok špiku, osolíme a okoreníme a dáme zapiecť. Potom na každú kosť dáme plátok sušenej šunky a stratené prepeličie vajce (krátko povarené v octovej vode) a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s upečenou bagetou.