- 500 g mletého rybieho mäsa ( kapor, sumec…)
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový orech nastrúhaný
- 2 staršie pečivá 80g
- 60g očistenej cibule
- 10g nasekanej petržlenovej vňate
- 50g póru
- hladká múka podľa potreby
- 1-2 vajcia
Na omáčku:
- 400 g drvených paradajok
- olivového oleja
- 2 cibule
- 10g očisteného cesnaku
- sušeného pamajoránu – oregana
- soľ
- mleté čierne korenie
- cukor podľa chuti
Do mysy dáme mleté mäso z ryby, najemno nakrájaný pór, soľ , koreniny , namočené pečivo, nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, vajcia a vypracujeme hustú zmes. Hladkú múku prisypeme podľa potreby.
Omáčka: Na rozohriatom oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu a pridáme drvené paradajky. Krátko povaríme na miernom ohni. Omáčku posolíme, okoreníme, pridáme oregano, prelisovaný cesnak a prípadne pridáme štipku cukru.
Z rybacej hmoty vypracujeme malé guľky a dáme variť do omáčky asi na 10 minút. Hotové jedlo posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a koriandrom.