- 320g husacej nevykŕmenej pečene
- 80g kuracích pŕs
- 1 šalotka
- soľ
- čierne korenie mleté
- 40g masla
- Vetvička čerstvého tymianu
- 40ml červeného vína
- Koňak alebo Brandy podľa chuti
- 1-2 vaječné žĺtka
- 120-150g husacej masti
- 500g húb
- soľ
- 100ml bieleho vinného octu
- 50g cukru
- voda
- nové celé korenie, bobkový list, celé čierne korenie
Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku orestujeme na masle do zmäknutia, pridáme kuracie prsia a spolu s pečeňou zľahka orestujeme. Postriekame koňakom a podlejeme červeným vínom. Zmes rozmixujeme alebo rozomelieme, ochutíme čerstvým tymianom, soľou a korením. Potom vmiešame vaječné žĺtky a vymiešame dohladka. Paštétovú zmes naplníme do foriem (alebo misiek), prikryjeme alobalom, vložíme do pekáča s cca 2 cm vody a pečieme vo vodnom kúpeli prikryté pri 85 °C cca 45 minút. (Dĺžka tepelnej úpravy závisí od veľkosti a výšky paštéty). Hotové paštéty necháme pozvoľna vychladnúť. Po vychladnutí povrch paštéty zalejeme husacou masťou a uchovávame v chladničke.
Očistené huby opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Vodu s octom, cukrom, soľou a korením prevaríme a nalejeme na prekrájané huby. Po vychladnutí vložíme do chladničky a necháme aspoň 12 hodín odležať.