• 1 Vianočka
  • 4 jablká
  • 4 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 lyžíc cukru
  • 500 ml smotany
  • maslo
  • škoricový cukor
  • hrsť hrozienok
  • hrsť posekaných mandlí
  • práškový cukor
  • 1 kyslá smotana
  • vanilkový cukor
  • 1 struk vanilky

Vo väčšej mise rozšľaháme vajcia, vanilkový cukor, cukor a smotanu. Umyté jablká bez jadrovníkov nakrájame na mesiačiky a len krátko podusíme v troške vody s cukrom a škoricou. Zapekaciu misku vymastíme maslom, vyložíme plátkami nakrájanej vianočky namočenými v smotanovej zmesi, pridáme jablká aj s rozvarom a obložíme ozdobne ďalšími plátkami vianočky.  Prelejeme zvyšnou zmesou a posypeme hrozienkami a mandľami. Na vrch položíme ešte zopár plátkov masla a pečieme vo vyhriatej rúre na 185°C cca 30 minút. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom a podávame s kyslou smotanou v ktorú sme vymiešali s cukrom a čerstvou vanilkou.